1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


 Ξενοδοχείο ΚΙNG GEORGE (Σύνταγμα)
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020


Τι ακριβώς είναι η Ζωοθεραπεία; Σε ποιά πεδία μπορεί να έχει εφαρμογή; Μπορεί ένα ειδικά διαπαιδαγωγημένο ζώο να συμβάλει στην βελτίωση ατόμων που πάσχουν και πως; Απαντήσεις σ' αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα, πρόκειται να δώσουν ξένοι και έλληνες ειδικοί στην 1η Ημερίδα για την Ζωοθεραπεία που διοργανώνεται στην Αθήνα, από την Ελληνική Ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ζωοθεραπείας, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, στο Ξενοδοχείο «King George», στη Αθηνα.

Τα τελευταία χρόνια, η Ζωοθεραπεία έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη ως ένα πρωτοποριακό εργαλείο στην υπηρεσία της Υγείας του Ανθρώπου. Με τη διαμεσολάβηση ενός ειδικά διαπαιδαγωγημένου ζώου και στα πλαίσια μιας δομημένης και εστιασμένης παρέμβασης, επιτυγχάνεται βελτίωση σε διάφορες ψυχοπαθολογικές καταστάσεις και δυσκολίες επικοινωνίας. Το ζώο ως συνεργάτης διαμεσολαβητής βοηθάει στον θεραπευτικό σχεδιασμό ανοίγοντας νέους δρόμους επικοινωνίας. Η συγκεκριμμένη σχέση με το ζώο επιτρέπει την ανάπτυξη ενός συναισθηματικού δεσμού, ευνοεί ένα ευεργετικό χώρο αλληλεπίδρασης, που θα διαμορφώσει πολύτιμα και καθησυχαστικά σημεία αναφοράς του πάσχοντος ατόμου.

Ο Francois BEIGER, ιδρυτής και πρόεδρος του ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΖΩΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ζωοθεραπευτής, ηθολόγος, εθνολόγος, με μεγάλο συγγραφικό έργο, με πολυετές ερευνητικό και κλινικό έργο στις ψυχολογικές εφαρμογές της ζωοθεραπείας - διαμεσολάβησης με το ζώο, στο Καναδά και στη Γαλλια, θα είναι ο κύριος προσκεκλημένος και ομιλητής στην Ημερίδα που οργανώνει η Ελληνική Ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ζωοθεραπείας.

Προσκεκλημένη γαλλίδα ομιλήτρια είναι και η Gaelle DIBOUT, κλινική ψυχολόγος, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ζωοθεραπείας

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας (2003), με έδρα στη Velanne (Isere), με δεκαμελή ομάδα προσφέρει, εκτός από θεραπευτικό έργο, και επαγγελματικές εκπαιδεύσεις σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν το επιστημονικό τους «οπλοστάσιο» με την ζωοθεραπεία - διαμεσολάβηση με το ζώο.


Περισσότερες πληροφορίες και φόρμα συμμετοχής στο:
https://zootherapie.katoikidiaendrasi.gr/
;